Glada Hudik-teatern får Folkets pris i Kunskapspriset 2011

Kunskapspriset Folkets pris 2011:
Glada Hudik-teatern får Folkets pris i Kunskapspriset 2011

Glada skådespelare fick ikväll motta Folkets pris av Kronprinsessan Victoria på tioårsjubilerande Kunskapsgalan i Blå Hallen. Glada Hudik-teatern fick flest röster av de fem finalisterna: Bolibomparedaktionen, Victoria Dyring, Dick Harrison och Bokhora.se. Över 10 000 personer röstade i denna kategori.


Glada Hudik-teatern Foto Andreas Edín Carlsson

Glada Hudik-teatern Foto Andreas Edín Carlsson


 

Om Folkets pris:
I kategorin Folkets pris, som är en av tre kategorier i Kunskapspriset, är det svenska folket som avgör pristagaren genom att rösta på sin favorit. Efter att hela svenska folket gett sina förslag på kunskapsspridare utsåg nomineringskommittén fem finalister som presenterades i slutet av september i Dagens Nyheter och på kunskapspriset.se. Sedan har svenska folket röstat fram vinnaren. 2010, då priset delades ut första gången, vann Eva Funck-Beskow.

Högupplösta bilder för nedladdning finns här: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/nationalencyklopedin/image/list

För mer information:
Arne Ekman, juryns ordförande, 070-326 18 31, arne.ekman@ne.se
Christina Appelgren, presskontakt NE: 0707-74 50 71, christina.appelgren@ne.se

Om Kunskapspriset:
Kunskapspriset delas årligen ut till innovativa personer eller företag som inspirerar till och visar på betydelsen av kunskap. Alla kan nominera och alla kan bli nominerade! NE med partner delar i år ut
250 000 kronor vardera i tre kategorier: Kunskapspriset, Internationella hederspriset och Folkets pris. I Kunskapspriset samarbetar Nationalencyklopedin med: Partner: E.ON, Dagens Nyheter, Lärarförbundet, MISTRA, PwC, Stockholms stad, Vårdapoteket, Sponsorer: Malmö Aviation , Freys Hotel.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.