På måndag vet vi!

Nu har svenska folket röstat på sina favoriter.
På måndag den 17 oktober avslöjar vi vinnaren på Kunskapsgalan i Stockholms stadshus. De fem finalisterna är:

Dick Harrison

Dick Harrison

Dick Harrison
för att han i en mängd böcker, föreläsningar och TV-program sprider spännande och lättillgänglig kunskap om historien. Främst har medeltiden och den svenska historien levandegjorts, och hans skildringar kryddas alltid av starka inslag av de senaste forskningsrönen. 

Elvis, Glada Hudik-teatern/foto: Per Trané

Elvis, Glada Hudik-teatern/foto: Per Trané

Pär Johansson och Glada Hudik-teatern
för att de under en lång följd av år har spridit kunskap om att utvecklingsstörda kan ges kvalificerade och stimulerande arbetsuppgifter. De har även utvecklat en framgångsrik pedagogik för att utbilda sina skådespelare. Teatern har blivit omåttligt populär inte bara i Hudiksvall utan även i hela Sverige och till och med i New York.Victoria Dyring

Victoria Dyring

Victoria Dyring
för att hon i en rad TV-program sprider kunskap om naturvetenskap på ett utomordentligt pedagogiskt sätt. Alla hennes program, från Hjärnkontoret för över ett decennium sedan till Vetenskapens värld i dag, genomsyras av hennes vilja att lära ut att vetenskap är spännande.

 

Bokhora

Bokhora

Bokhora.se
för att de fyra kvinnorna bakom sajten uppmuntrar till ett ökat läsande, förmedlar läsglädje och sprider kunskaper om böcker, tidningar och författare på ett tillgängligt och inspirerande sätt. Sajten inbjuder också till stimulerande diskussioner.

 

Bolibompa

Bolibompa

Bolibomparedaktionen
för att man under lång tid på ett roligt och mycket pedagogiskt sätt spridit kunskap till Sveriges barn genom ett program som är så populärt att det nästan blivit synonymt med barn-TV. Genom egna program och genom att bädda in utifrån kommande filmer i egna lekar och egen inramning behåller man det pedagogiska initiativet.

 

Galabiljetter!
Vinnarna av galabiljetter är meddelade via e-post. Grattis och välkommen till galan!

Kunskapsgalan äger rum 17 oktober kl 18 på Stockholms stadshus i Blå hallen, Stockholm.